БНТСнимка: архив, Булфото  Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по

...
БНТСнимка: архив, Булфото  Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по
Коментари Харесай

Предупреждение за опасно мъртво вълнение по морето

БНТ

Снимка: списък, Булфото
 

Спасители предизвестяват за рисково мъртво неспокойствие по морето, което обичайно излиза в края на юли и началото на август. И макар флаговите сигнализации и препоръките на спасители, към момента има туристи, които не съблюдават напътствията за плажуване.

Валентина Станчева е избавител от пет години. Заради това, че е момиче споделя, че множеството туристи я подценяват, когато им прави забележка в морето.

Валентина Станчева, избавител - „ Доста постоянно ме питат дали в действителност съм избавител. Много постоянно се случва, примерно при червен байрак, да влизат с надуваеми дюшеци и всевъзможни други надуваеми предмети. Аз им изсвирвам надлежно, те не ме слушат. Чакат да се обърна единствено, с цел да влязат ".

Днес спасителите направиха зрелищна проява пред летовниците на Северния плаж в Бургас, с цел да покажат по какъв начин би трябвало да се реагира, в случай че човек стартира да се дави.

Веселин Илиев, старши избавител: В случая, когато се давят група от хора, спасителите са двама на пост, който е на поста спасителят навлича избавителното въже и потегля да избавя междинния, а двамата от двата поста, които идват да оказва помощ, избавят давещите се от двете му страни ".

На брега спасителите са подготвени да окажат първа долекарска помощ. А на плажа има и оборудван медицински пункт. Летовниците се оказва, че знаят по какъв начин да реагират при мъртво неспокойствие.

И макар че тази година по линията им по-малко избавителни постове, съгласно концесионера плажът е гарантиран.

Симеон Цветков, концесионер на Северния плаж в Бургас: Имаме 12 избавителни поста с по двама спасители, всички от които са добре готови и оборудвани.

На спасителите са раздадени и специфични маски за дишане уста в уста против разпространяването на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР